Nisan'22 Raporu - vulnicure

16 Mayıs 2022 Pazartesi

Nisan'22 Raporu


Mayıs başında bloga ara verince nisan raporumu geciktirdim, öncesinde paylaşmak istediğim yazılar da olunca ay ortasına anca yetişti.

Nisan benim için özel bir aydı. Nasıl oldu, neden oldu bilemiyorum ama ruhuma iyi geldi bu ay. Bolca gezdim, okudum, sevdiklerimle vakit geçirdim, öğrendim, denedim, çabaladım, uğraştım. İsteklerimi ve beklentilerimi sorguladım, kendimi tanıma yolunda yeni aşamalar katettim, farklılıklara açık oldum. Zaman hızlı akıyor, evet, ama o zamanın içinde kendi varlığımı hissettim bu ay. Uzaktan pasif bir izleyici olmadım ya da içerisinde kaybolmadım. Ben de vardım, kendi gemimi yürütmeye çalışıyordum. Şimdi de baharın en güzel günlerine bana bunları yaşattıkları için müteşekkir bir şekilde veda ediyorum.


Bu ay izlediğim diziler:

1) Uysallar (2022)

2) Attack on Titan 4. sezon 2. part

3) Heart Stopper (2022-)


Genel olarak pek dizi insanı olmayışım bu ay da kendini göstermesine rağmen henüz bitmeyen Queendom 2'yu ve arada izlediğim Produce X 101'ı sayarsak bu ay fena değilmişim. Heart Stopper'ı çıkar çıkmaz izledim ancak bir türlü yorumlamaya fırsat bulamadım, bir sorun çıkmazsa bu hafta onun yorumunu da paylaşmak istiyorum.


Bu ay izlediğim filmler:

1) Everything Everywhere All at Once (2022)

2) Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) 🔁

3) Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

4) We Need to Talk About Kevin (2011)

5) Portrait of a Lady on Fire (2019) 🔁

6) Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)

7) Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001) 🔁

8) Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002) 🔁

9) The VVitch (2015)


Şubat ve mart aylarının Oscar maratonuyla geçen yoğunluğundan sonra bu ay durulma yoluna gittim. İzlediklerimin neredeyse yarısı da önceden izlediklerimdi zaten. Bu sıralar ders yoğunluğum da biraz fazla olduğu için yaza kadar bu film durgunluğu devam edecekmiş gibi görünüyor ancak vizyon filmlerini elimden geldiğince kaçırmamaya gayretliyim :)


Bu ay okuduğum kitaplar:

1) Ahmet Mithat Efendi - Felatun Bey ile Rakım Efendi

2) Kemal Tahir - Devlet Ana

3) James Clear - Atomik Alışkanlıklar

4) Bertrand Russell - Batı Felsefesi Tarihi 2. Cilt

5) Reşat Nuri Güntekin - Yaprak Dökümü

6) Peyami Safa - Dokuzuncu Hariciye Koğuşu

7) Peyami Safa - Fatih-Harbiye

8) Virginia Woolf - Kendine Ait Bir Oda

9) Şemsettin Sami - Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat

10) Namık Kemal - İntibah

11) Recaizade Mahmut Ekrem - Araba Sevdası

12) Taylor Jenkins Reid - Evelyn Hugo'nun Yedi Kocası

13) J. K. Rowling - Harry Potter ve Felsefe Taşı

14) Sabahattin Ali - Kuyucaklı Yusuf

15) J. K. Rowling - Harry Potter ve Sırlar Odası

16) Buket Uzuner - New York Seyir Defteri


Bu ay bolca kitap okudum, her fırsatımı bununla değerlendirdim diyebilirim. İlk önce bir süredir kenarda bekleyenleri bitirdim. Sonra da mayıs ayını okul kitaplarından çok istediğim kitaplarla geçirmek adına nisanı feda ettim ve okumam gereken bir sürü Türk edebiyatı klasiğini hızlıca aradan çıkarttım. Zaten büyük kısmı 1-2 saatte bitecek kısa kitaplar olduğu için çok sorun olmadı. Bir hevesle başladığım Harry Potter okumaları da son anda listede kendine yer buldu.


Bu ay en çok dinlediklerim:

Bu ay bolca yeni müzik dinledim ama en büyük keşfim en çok dinlediğim albüm olan Kacey Musgraves'in Golden Hour'u oldu. Bu albümü çok duyuyordum ancak hiç açıp dinleyesim gelmemişti. Her nasıl olduysa albümden Butterflies şarkısını keşfettikten sonra gerisi çorap söküğü gibi geldi, bütün ay dinleyip durdum. Queendom vesilesiyle LOONA ve GFRIEND'in eski şarkılarına da sıkça döndüm. Şimdi listeye dönüp bakınca çeşitlilik açısından geçmiş aylara göre daha iyi olduğunu düşünüyorum ama yine de çok yeterli değil. Mayıs daha farklı müzik türlerine de şans verdiğim bir ay olur umarım.


Bu ayı ve bu yazıyı en çok dinlediğim şarkılardan biriyle kapatmak istiyorum. Sağlıklı ve mutlu bir mayıs sizinle olsun.


14 yorum:

  1. Özellikle daha emekli ve zor olduğu için kitap performansına alkış:) Türk Klasiklerinde, ortaokul çağlarında okumuş olduklarım var, işte o zamanlar daha ortaokuldayken okutuluyordu, klasikler.... İki ciltlik Sefilleri bile o zaman okumuştuk:) Kacey müthiş, ilk kez duyuyorum, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim :) Evet, hem zaman hem de emek vermek gerekti geçen ay bu konuda :) Açıkçası ben Tanzimat klasiklerinin çoğunu liseye kadar duymamıştım bile, hepsiyle o dönemden sonra tanıştım. Bizde de teşvik ediliyordu ama daha çok gençlere ve çocuklara yönelik dünya klasiklerini okuyorduk diye hatırlıyorum. Sefiller'i iki cilt birden okutmaları süpermiş :) Kacey'i beğenmenize sevindim. Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Maşallah çok bereketli bir ay olmuş. Bende nisan için sizin gibi hissettim. Sanki yaşadığımı daha iyi anladım ama 30 mutlu gün etklinliği de buna vesile olmuş olabilir. Asla yeteri kadar Harry Potter okumuş olduğumu düşünmüyorum. Listede görünce gene bir aşka geldim. :)
    Evelyh Hugo'yu da okuyacağım yeni aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, o etkinlik bu konuda benim de çok işime yaradı. Her gün günü ve hayatı değerlendirmemi sağladı :) Ben de aşka geliyorum bir yerlerde Harry Potter'ı görünce. Apayrı bir seri olarak hepimizin gönüllerinde kalacak :)
      Evelyn Hugo'yu umarım seversiniz :)

      Sil
  3. Ders yoğunluğuna rağmen bunca okuma ve izleme çok iyi değil mi:) Tebrik ediyorum.
    Mayıs ayı da aynı güzellikle aynı ferahlıkla geçsin... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönüp bakınca sahiden de öyleymiş :)) Çok teşekkür ediyorum, hem yorumunuz hem de güzel dilekleriniz için. Size de aynılarını ve kocaman sevgilerimi iletiyorum :))

      Sil
  4. İçinde gezi, gezme olan her ay, hafta ve gün mutluluk, huzur verir:)

    YanıtlaSil
  5. Okuduğun bölüm Türkçe ya da edebiyat mı acaba? Bizim derslerin okuma listesine benziyor da :-)

    Kevin Hakkında Konuşmalıyız nasıldı? Sevdin mi? O film beni çok etkilemişti. Tekrar izlemeye cesaret edemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett, bildin, edebiyat okuyorum :)

      Beni de çok etkiledi, izleyince epey sarsıldım. Blogda da o yüzden hiç bahsini açmadım. ABD'de bu durum o kadar çok yaşanıyor ki filmi izlemeye gerek kalmadan tekrarlarını görüyoruz :(

      Sil
  6. Ben de epeydir yazamıyorum. Çocukların sınavları, bahçe diger işlerim yüzünden bloglardan uzak kaldım 🙂

    YanıtlaSil
  7. nisan ayın keyifli geçmiş güzeeeel :) kitap film dizi açısından da :) senin müzik önerilerin ise en sevdiğim, tenk yuuu, kacey den başlayarak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşünmene çok sevindim :)) Umarım Kacey'yi seversin, kendisi benim geçen ay en iyi keşfim olmuştu.

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)