Queendom 2 | 5. Bölüm Yorumu - vulnicure

7 Mayıs 2022 Cumartesi

Queendom 2 | 5. Bölüm Yorumu

 Merhabalar!

1 haftalık Blogspot molasını bu yazıyla sona erdiriyorum. Aslında bu mola geçen pazar yayınlayacağım son bir yazıyla başlayacak ve yarın son bulacaktı ancak bayram için misafirlerimiz gelince yazıyı tamamlamaya vaktim olmadı. Bu sebepten bu hafta sonu iki bölümlük Queendom yorumlarımı yayınlayıp gelecek hafta normal yazı düzenime geri döneceğim.

Queendom'ın tüm bölümleri için yorumlarımı bu linkten okuyabilirsiniz. 

5. bölümde performans yoktu, bu hafta daha çok 3. tura hazırlık için yaptıkları workshop ile beraber yarışmacıların kendi aralarında kaynaşmaları üzerineydi.

Bu bölümde 3. turun "Position Unit Battle" ve "Fantastic Queendom" olmak üzere iki farklı kısımdan oluşacağını öğrendik ve 5. bölüm tamamen ilk kısma yönelikti. Bunun için yarışmacılar kendi aralarından istedikleri sayıda kişiyi vokal ya da dans pozisyonu için ayrı bölümlere gönderdiler. Bu kısımda yarışmacıların kendi aralarında yaptıkları seçim sürecini ve diğerleriyle tatlı etkileşimlerini görmek çok eğlenceliydi.

Dans seçmeleri için Hyolyn; Brave Girls'ten Eunji; Kep1er'dan Dayeon, Hikaru, Xiaoting; LOONA'dan Choerry, Heejin, Olivia Hye, Yves; VIVIZ'den SinB, Umji; WJSN'dan Eunseo ve Yeoreum katıldı. Yarışmacılara 3 yeni orijinal şarkının koreografisi gösterildikten sonra istediklerini seçmeleri söylendi ancak tabii ki Mnet'ten beklendiği gibi herkes istediği şarkıyı alamadı. Produce programlarından alışkın olduğumuz en yüksek puanlı kişinin alt puanlı kişiyi gruptan atabilmesi olayı burada da işledi, böylece LOONA üyeleri istedikleri şarkılardan iki kez kovuldu. Yine de burada yarışmacıların kendi içlerindeki diyalogları, birbirlerine yaklaşımlarını izlemek harikaydı. Sonuç olarak dans pozisyonunda seçimler şu şekilde oldu:

Ka-Boom: Hyolyn, Eunseo (WJSN), Yeoreum (WJSN)

Tell Me Now: Eunji (Brave Girls), Choerry (LOONA), Heejin (LOONA), Olivia Hye (LOONA), Yves (LOONA)

Purr: Dayeon (Kep1er), Hikaru (Kep1er), Xiaoting (Kep1er), SinB (VIVIZ), Umji (VIVIZ)


Vokal seçmelerinde ise Hyolyn; Brave Girls'ten Minyoung; Kep1er'dan Chaehyun, Youngeun; LOONA'dan Chuu, Haseul, Jinsoul, Kim Lip; VIVIZ'den Eunha; WJSN'dan Soobin, Yeonjung vardı. Bu seçmeler dans seçmelerine göre çok daha sıkıntısızdı çünkü yarışmacılar kendi istedikleri şarkıyı seçme şansına sahipti. Yani yapmaları gereken vokal uyumlarını sağlayacakları birini bulmaktı, tabii son söz yine Hyolyn'e kalıyordu. Hyolyn'in yarışmadaki büyük başarısı sebebiyle en çok istenen kişi olması şaşırtmadı tabii ancak küçük bir uyuşmazlığa rağmen sonuç olarak pozisyon seçimleri de mutlu bir şekilde tamamlandı:

Sun and Moon [Chaehyun (Kep1er), Youngeun (Kep1er), Chuu (LOONA), Haseul (LOONA), Jinsoul (LOONA), Kim Lip (LOONA)] - EXO'dan Don't Go

Milky Way Who Embraced the Universe [Eunha (VIVIZ), Soobin (WJSN), Yeonjung (WJSN)] - IU'dan Hold My Hand

33 [Hyolyn, Minyoung (Brave Girls)] - BOL4'dan To My Youth


Ve böylece tüm seçimler yapılınca yarışmacılar prova yapmaya başladılar. Yoğun bir gün sonrası yarışmacıların grup üyeleri onlara dışarıda sürpriz bir yemek hazırladı ve tüm idollerin bir arada olduğu neşe dolu anları izledik. Geçen bölümlerin zorlama dramalarla dolu rekabetçi atmosferi sonrası bu dostane ortam izleme keyfini epey yükseltti.

Yemek sonrası vokal grupları sahneye çıkıp şarkılarını seslendirdi. Bu anların videolarını burada paylaşacağım ancak bunlar bir performanstan çok günü sonlandırmak ve yapılanları görmek adına ara değerlendirmeler oldukları için yorumlamayacağım. Yine de hepsinin izlemeye değer, keyifli performanslar olduğunu söyleyebilirim.




6 yorum:

  1. eveeey, bir hafta mola istemiştin, hoşgeldiin, queendom da ivit aklımda :)

    YanıtlaSil
  2. Ben yazıları biriktirip okuduğum için kısa molaları fark etmiyorum. Bugün senin 6-7 yazını okudum mesela :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle de çok hoşuma geliyor, ziyaretlerin iz bırakıyor hep :) Bir de bazı yorumlar spam kutusuna düşmese daha da iyi olacak.

      Sil
    2. Bana da öyle oluyor. Son iki haftadır spam kutusunu da sürekli kontrol ediyorum. Birçok arkadaşın yorumu oraya düşmüş. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Sen biliyor musun?

      Sil
    3. İnan benim de nedenine dair hiçbir fikrim yok, ancak gördüğüm kadarıyla bu durum yorum kutusu yenilendiğinden beri oluyor. Önceden spam'e gerçekten spam olan, içinde şüpheli linkler bulunan yorumlar düşerdi sadece; şimdi sürekli yorumlaştığımız-takipleştiğimiz kişiler düşüyor. E-posta bildirimleri alıyorsan oraya bildirim olarak gitmeye devam ediyormuş yorumlar bu arada.

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)