Game of Thrones 6. Sezon 1. Bölüm İnceleme - vulnicure

25 Nisan 2016 Pazartesi

Game of Thrones 6. Sezon 1. Bölüm İnceleme

Sonunda epey uzun bir bekleyiş sona erdi. 6. sezonun ilk bölümünü izlemediyseniz kesinlikle okumayın derim.

Bildiğiniz üzere dizi artık kitaplardan bağımsız hareket ediyor. Bu yüzden kitapları okusak dahi neler olacağını tam olarak kestiremiyoruz. Zaten zilyon tane fan teorisi var ve hayranlar da deli gibi bunları okuyorlar, teoriler de popüler kültür içerisinde yer ediniyor. Bu yüzden hem George R. R. Martin'in hem de dizi ekibinin fan teorilerinden çok çektiğine eminim. Malumunuz beklenmedik şeyler yapmayı istiyorlar. Bir de yapımcılar bu sezonun en iyi sezon olduğunu pek çok kez belirttiler, umarım gerçekten öyle olur.

 Ben de geçen sezonun bombasıyla başlayayım. Herkesin çok sevdiği, benimse yıldızımın asla barışamadığı Jon Snow'un öldüğünü duymayan kalmadı sanırsam. Kabullenmek pek çok kişi için zor biliyorum ama Jon Snow öldü arkadaşlar. Melisandre bölüm sonunda kolyesini çıkarttı ve yaşlı bir kadına dönüştü, ölümsüzlüğünü Jon'a verecek teorileri dönüyor şu anda. İnanın bilmiyorum çünkü senaristler gerçekten Jon'un hikâyesini şu an yüz farklı noktaya çekebilirler. Bölümler yayınlandıkça daha fazla şey oturur diye düşünüyorum ama ben şahsen kendisini sevmiyorum. Annesi kim öğreneyim ve kapatılsın şu Jon muhabbeti :)

Theon ve Sansa kaçmaya devam ediyordu, oyunculuğunu çok başarılı bulduğum Alfie Allen'ı gittikçe daha çok seviyorum. Theon karakteri bir ara kendinden nefret ettirmişti. Ama çektiği hem fiziksel hem psikolojik eziyetler, artı olarak da vicdan azabı şu anda kendisini pek çok şeyden sorumlu hissettiriyor. İkisi birlikte kaçışlarına devam ederken Boltonlar da peşlerine tazılarını ve adamlarını taktılar. Adamlar ikisini buldu, ama bir yandan da Brienne onları buldu ve kurtardı! O esnada adamları Brienne, Pod ve Theon öldürdü ama Theon'un korkuyla bahsettiği o tazıların kaybolmuş olduğu gözümden kaçmadı. Ayrıca bir kez olsun buluşamayan Starkları sürekli olarak Brienne buluyor :)

Bir diğer Stark, Arya ise zor durumda. Hatırlayacağınız üzere kendisi kör. Ablası Sansa'yı ne kadar itici buluyor ve sevmiyorsam kendisini de bir o kadar seviyorum. Normalde intikam hırsıyla dolu bir karakteri ne kadar sevebilirim bilmiyorum ama kendisinden umutluyum. Etrafta Stark kalmadığından da olabilir, bilmiyorum. Bu bölümde karşımıza çıkmasa dahi bu sezon geri dönecek olan Bran Stark'tan da umutluyum aslında.

Lannisterlar da yaptıklarının karşılığı denecek şekilde acı içindeler. Cersei karakterini sevmediğim için kendisine üzüldüğümü söyleyemem. Ama geçen sezon Myrcella öldüğünde gerçekten üzüldüm. Tyrion ise çok uzaklarda Varys ile birlikte. Röportajlardan gördüğümüz kadarıyla Tyrell hanedanı bu sezon epey aktif olacakmış.

Prens Doran ve oğlunun öldürülmesi sezonun ilk bombası oldu. Burada gerçekten saçmalandı. Bağlı olduğun lorda bu kadar kolay ihanet etmek, bilemedim. Keşke olmasaydı bu sahne.

Bunların dışında Daenerys'i de tabii ki gördük ama kendisinden çok bahsetmek istemiyorum. Hatta sezon bitene kadar kendisi hakkında hiçbir şekilde yorum yapmamaya karar verdim. Kendisini sevmiyorum. Stannis gerçekten öldü mü onu da bilmiyoruz.

3. sezon finalinde kayıkla giden çocuğu hatırlıyor musunuz? Robert Baratheon'ın gayrimeşru oğlu Gendry, hatta Arya ile de arkadaşlık kurmuştu. Kendisine ne oldu gerçekten o kadar merak ediyorum ki! Üzerinden kaç sezon geçti ve kendisinin dizide adı bile geçmiyor. Hâlâ kayığında mı, ne yapıyor kendisi? Yapımcıların Gendry konusuna bu sezon en azından biraz açıklık getirmelerini temenni ediyorum. Çünkü ben Jon Snow'un annesinin kimliğinden çok Gendry'ye ne olduğunu merak ediyorum.

Bence sezona güzel bir başlangıç oldu, seyircinin ilgisini çeken epey karanlık bir bölümdü. Geçen sezonun sıkıcılığını son bölümle örtbas edebilmişlerdi, bu sezon içinse çok iddialılar ve nitekim iddialı bir giriş oldu da. Sezon finalinde tam anlamıyla bir değerlendirme yazısı yazmayı düşünüyorum. Küçük bir not: bazı kaynaklarda Sibel Kekilli ve Rory McCann'ın sette görüldüğü yazıyor. Ne mana? :p 

2. bölümün fragmanı da çıkmış izlemek isterseniz:

14 yorum:

  1. Diziyi izledim gece, sonrasında bir baktım blogger paneline yorumlamışsınız :D Gece yoğun uyku halinden yazamayınca yorum, sabaha kaldı :D Neyse lafı uzatmadan fikirlerine katılmakla birlikte arkadaşım Jon Snow'dan ne istiyorsunuz ki sen!

    Evet ben sonunda tahta Arya'nın geçmesini isteyenlerdenim tabiiki :D Öyle de olacağa benziyor. Koskoca Köpek ile geçirdiği onca günden sonra bunu hak etti bence :D

    Sonuç olarak ben beklediğimi göremedim ilk bölümde ama güzel şeylere gebe olduğu belli. Hayırlısı bakalım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşam izledikten sonra duramadım yazdım, evet :D

      Bilemiyorum ki, bir türlü sevemedim Jon'u... Ama Arya'yı ben de çok seviyorum.

      Ben beğendim bölümü, hazırlık aşaması gibiydi sanki. Umarım çok iyi bir sezon olur :)

      Sil
    2. Uzun zaman olmadı mı geri dönsen artık :D

      Sil
    3. Olmuş gerçekten :( Bence de artık döneyim...

      Sil
  2. hemen anında seyrettim gerçekten hızlı başladı ama daha cevaplanmamış çok şey var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette ki :) Umarım sezon devam ettikçe açığa çıkarlar.

      Sil
  3. Daenerys'i ben de sevmiyorum. Gerçek hayatta olsa Kezban diyecekleri bir karakteri Türk erkeklerinin bu kadar sevmesine de şaşırıyorum.

    içimden bir ses Gendry'nin dizinin sonunda tahta çıkacağını ya da önemli bir pozisyona geleceğini söylüyor. Bir şey bildiğimden değil, sadece öyle hissediyorum ya da diliyorum demeliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dünya genelinde bu kadar sevilmesini de anlayamıyorum :)

      Açıkçası umarım önemli pozisyonlara gelir. Senaristlerin karakteri unutacaklarını falan sanmam. :D İlla ki düşünceleri vardır.

      Sil
  4. Bence de iyi başladı. Dediğiniz gibi teori çok. Bakalım neler olacak?:)

    YanıtlaSil
  5. Selam. ^^ İncelemeni çok sevdim. Sansa'dan nefret ediyorum bazen acısam da, o kadar aciz ve sinir bozucu bir karakter ki delirtiyor insanı. Arya'nın yeniden göreceğine inanıyorum ben. Brandon Stark henüz gözükmese de ondan beklentilerim yüksek. Zaten 5. sezon en vasat sezondu zannımca. Theon üzülüyorum ama o iki kölü çocuğa yaptıkları aklıma gelince çıldırıyorum. Jon Snow'un öldüğünü kabullenemeyenlerdenim. Kızıl Kadın bir şeyler yapacak. :)) Myrcella'ya cidden üzüldüm. Bu arada Robert Baratheon'un oğlu Gendry, Sansa'yı Ramsey'in adamlarının elinden kurtaran Brienne'nin yanında ki çok zaten. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Çok teşekkür ederim. Dediklerinin tamamına katılıyorum, Jon Snow kısmı hariç :D

      Bir de Brienne'in yanındaki çocuk Podrick Payne, yani Gendry değil. :)

      Sil
    2. Aaa ikisini birbirine benzetmişim ben. :D

      Sil
    3. Gerçekten benziyorlar ama Podrick tombul Gendry'ye göre :D

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)