30 Mutlu Gün #24 - vulnicure

24 Nisan 2022 Pazar

30 Mutlu Gün #24

30 Mutlu Gün'e devam ediyoruz. Etkinliğin detayları linkte.

Bugünü çok güzel bir pazar sabahı mesajıyla açtım, o mesajı anarak kapatmak istedim. Mesajın bir tanecik yazarının buraları okuduğunu biliyorum, kendisine bugünüme kattığı tebessüm -tebessüm biraz hafif kaçtı gerçi, resmen sırıtıyordum- için teşekkür ediyorum. Hayatımda bana değer veren ve bunu hem sözleriyle hem de eylemleriyle her an dile getiren insanlar olduğu için çok şanslıyım. Bu sebeple bugünün mutluluğu başta bahsettiğim mesajın sahibi olmak üzere bu sevdiklerim olacak.


Geçenlerde 2NE1'ın Coachella'ya çıktığını söylemiştim, bugün de taze bir k-pop grubu olan aespa'nın sahnedeki harika performansını izledim. Grubu ilk defa canlı söylemiş halleriyle gördüm ve o şanslı kalabalığın içinde yer almayı sahiden çok istedim. Konserlere gitme fikri beni kalabalık açısından hala korkutuyor ama o konser heyecanını özlemiyor da değilim. 


Pusha T'nin yeni albümünü dinlerken Just So You Remember'a takıldım kaldım. Şarkıda kullanılan sample çok hoşuma gitti, araştırdım, Colonel Bagshot'ın Six Day Water'ıymış meğer. Oradan da DJ Shadow'un Six Days'ine geçtim. Sanırım favorim orijinali olacak ama tek bir şarkıdan iki harika şarkıya daha ulaşmak beni mutlu etti. Samplelar iyi ki var! Bugünü de Kanye West'in Diamonds From Sierra Leone şarkısındaki sample'ı sayesinde tanıdığım bir başka güzel şarkıyla kapatmak istiyorum. 

Mutlu günleriniz olsun!


7 yorum:

  1. O fotoğraf galerimde gözümden kaçmış, görünce benim de çok hoşuma gitti :) Bir sahaftan çıkarken apar topar çekmiştim aslında. Yorumuna hem çok şaşırdım, hem de sevindim. Böyle bir his verdiysem ne mutlu bana :) Nostaljiyi severim, hatta bazen haddinden fazla severim, bunun ve tasarım konusundaki beceriksizliklerimin blogu kilitlediği 2000'ler havasının etkileri olmuş olabilir bu durumda :)

    Karşılıklı bolca müzik önerilerimiz oluyor ikimiz de yazılarımızdan şarkıları eksik etmediğimiz için :)) Umarım keşfettiğin şarkıları sevmişsindir. Sana da çok güzel bir hafta diliyorum, senin kendine has üslubunla hislerini okumak çok keyifli oluyor :))

    YanıtlaSil
  2. diamonds are forever, bond filmi müziği :) mutlulukların güzelmiş :) hepsisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bilmiyordum Bond filmi için yapıldığını, çok şaşırdım :)) Onları da izlemek lazım bir ara. Çok teşekkür ettim Deep :))

      Sil
    2. eveet bond romanı o, filmi de eski, şarkısı da :) bond filmlerinden son bond craig filmlerini izleyebilirsin, sırayla, 5 film, craig bıraktı şimdi yeni bond olcak, bu 5 filmden özellikle üçü çok iyi, casino royale, skyfall, no time to die :)

      Sil
    3. Ben de öyle düşünmüştüm, eskilerine gerek yoksa süperr :) Yeni Bond'a yetişmeye çalışayım. Craig'i Knives Out'ta çok beğendim, artık o seride olacakmış.

      Sil
  3. Yazının görseli çok hoş.

    Bu sene konserler eskisi gibi olmaya başladı. Belki zamanla popüler yabancı şarkıcılar da gelir. K-pop'un ülkemizdeki popülerliği düşünülürse yakın zamanda büyük konserler olabileceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim :)

      Evet, bu yıl pek çok isim uzun yıllar sonra döndü ya da ilk defa tekrar geliyor bizim ülkemize bile. K-pop ülkemizde popüler ama kur farkı yüzünden burada pek karlı olmuyor anladığım kadarıyla :(

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)