Queendom 2 | 4. Bölüm Yorumu - vulnicure

24 Nisan 2022 Pazar

Queendom 2 | 4. Bölüm Yorumu

 Merhabalar!

Queendom'ın 2. sezonunun bölüm yorumlamalarına devam ediyorum. Önceki bölümlere dair yorumlarımı bu linkten okuyabilirsiniz.

Bu hafta cover mücadelesinde tüm performanslar sergilendi ve turun sonuçları açıklandı. 


Latin danslarından esinlenen bir konsepte sahip Unnatural performansıyla VIVIZ bu haftayı açtı. Yeni düzenlemenin ve konseptin şarkıya çok uymayacağını sanmıştım ancak yanıldım, ortaya sahiden izlemesi keyifli bir performans çıktı. Yine de bu kadar güzel ve hareketli kıyafetlerin koreografiye daha entegre olmuş bir halde kullanılması çok daha iyi olurdu diye düşünmeden edemedim. Grubun yaptığı birkaç ufak hata kişi sayısının az olması sebebiyle dikkat çekti ancak neyse ki performansı çok da düşürecek şeyler yaşanmadı. VIVIZ'in kendi ruhunu katarak getirdiği Unnatural yorumu kesinlikle iyi olsa da maalesef akılda kalanlardan değildi.


Kep1er, Brave Girls'ün diskografisinden iki şarkıyı mashuplayarak tükenmek bilmeyen enerjilerinin yer aldığı neşeli bir performans sergiledi. İlk performanslarına göre görsel efektler ve dekor kullanımında ciddi bir gelişme olsa da bence bu performans da yarışma için yetersiz kaldı. Kep1er üyelerinin dans yeteneğiyle daha yaratıcı bir sahne birleşebilse ortaya çıkacak sonucun çok iyi olacağını düşünüyorum, tıpkı LOONA'nın geçen hafta müthiş bir şekilde gösterdiği gibi. 

Ayrıca performans esnasında 1-2 kez kayıp düşme durumu yaşandı ancak kızlar çok profesyonel bir şekilde olayı toparladı, ekranda hissedilmedi bile. Genel olarak yaşları küçük olduğu için bu durumun takdir edilesi olduğunu düşünüyorum.


İlk turda yaz konseptiyle bizlere renk cümbüşü yaşatan Hyolyn bu hafta simsiyah bir konseptle döndü ve yıl sonunda yapılan ödül törenlerini anımsatan unutulmaz bir performans sergiledi. Kendisi sahne tasarımına verdiği önemle o küçücük sahneyi devleştirdi, bu hafta seyircilerle etkileşime geçmesiyle de sahneyi iyice kendine ait kıldı. Hyolyn'in bir sanatçı olarak çok geniş bir vizyonu var ve tek kişilik dev kadro olmasının avantajıyla bu vizyonu ekrana çok iyi yansıtıyor. Kendine güveni ve en iyi olduğu noktaları bilip bunların üstüne gitmesi, gösterdiği azim takdire şayan. Sıradaki performansı için şimdiden sabırsızlanıyorum.

Aslında ben Hyolyn'in o muhteşem sesiyle LOONA'nın eski şarkılarını yorumlamasını çok istiyordum ancak seçtiği konsepte en uygun şarkı olan So What'la bir kez daha yarışmanın yıldızı olmayı başardığı için kendi istek parçalarımı unuttum :) 


Böylece ikinci tur da sona erdi ve sıralamalar şu şekilde oldu:

6. Brave Girls

5. Kep1er

4. VIVIZ

3. WJSN

2. LOONA

1. Hyolyn


Ben bu haftaki sıralamaya inanamadım. İlk iki kesinlikle belliydi, onlara hiçbir itirazım yok ancak Brave Girls'ün sonuncu olması insana yok artık dedirtecek kadar büyük bir saçmalık. Geçen haftalarda grubun sağlam bir kemik kitlesinin olmamasının dezavantajını yaşadığını söylemiştim, bu durum her şeylerini ortaya koydukları ve seyirciyi coşturdukları bir performansta bile geçerli oldu maalesef. 


Benim kendi sıralamam ise şu şekilde:

5. WJSN

4. Kep1er

3.VIVIZ

2. LOONA - Brave Girls

1. Hyolyn 


Bu bölümde yarışmacıların arasında yükseltilmeye çalışan gereksiz rekabeti sevemedim. Özellikle kendi içlerinde birbirlerini değerlendirdikleri kısımda vermeleri gereken daha kötü performans/daha iyi performans oyu esnasında fazla negatif bir atmosfer vardı. Ben idollerin bu yarışma için hırslı olmasından ziyade ilk bölümdeki gibi sevecen ve birbirini takdir eden bir yaklaşımlarının olması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta burası yeni çıkış yapacak idollerin yarıştığı bir yer değil, içeride kendini kanıtlamış ya da kanıtlama potansiyeli çok yüksek isimler var.

Gelecek hafta yarışmacıların kendi içlerinde gruplara ayrılacakları yeni bir tura geçiyoruz. Umarım seyir zevkini olumsuz yönde etkileyen rekabetçi ortamdan ziyade daha dostane ilişkileri izleme şansımız olur artık. 

4 yorum:

  1. heey bu tür yazılarından hep yaz, faydalı oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sorun olmazsa hedefim her hafta bunu yapmakk :) Çok teşekkürler.

      Sil
  2. Bloğa uzun süre ara verdikten sonra bir döndün pir döndün. Yazılarını keyifle okuyorum. Böyle çalışkan bloggerlara hasret kalmıştık :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, bu yorum beni hem çok sevindirdi hem de epey motive etti :) Burayı çok özlemişimm :)

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)