Queendom 2 İlk Bölüm + 30 Mutlu Gün #3 - vulnicure

3 Nisan 2022 Pazar

Queendom 2 İlk Bölüm + 30 Mutlu Gün #3

 30 Mutlu Gün'e devam ediyoruz. Katılmak isteyenler detaylı bilgi için buraya tıklayabilirler. 

Bugün mutlu olmamın sebebi uzun zamandır heyecanla beklediğim yarışma programı Queendom'ın 2. sezonunun ilk bölümünü sonunda izleyebilmemdi. Aslında birazcık hile yapıyor gibi oluyorum ancak bu bölüme dair bir yazıyı eninde sonunda yazacaktım, bölümü mutlu bir yüzle kapatınca neden ikisi birleşmesin ki diye düşündüm :) Sonuçta bizi mutlu eden her şeyden yazabiliyoruz, bir sınırlama yok.


Queendom, sevilen ya da yükselen k-pop grup ve idolleri arasından "kraliçe"nin seçildiği Güney Kore yapımı bir reality yarışma programı. Kazanan kraliçe veya kraliçelere yarışmanın yayınlandığı kanalda kendilerine ait bir program veriliyor ancak yarışmanın asıl olayının katılımcılarına genel kitlede bir görünürlük kazandırması olduğu söylenebilir. Zaten bu yarışmanın ilk sezonunda yarışan bazı isimler yarışmayı kazanamasalar dahi büyük bir popülarite ve sonrasında ardı arkası kesilmeyen başarılar elde ettiler.

 Yarışma 2019'da yayın hayatına başladı ancak 2020 ve 2021'de erkek idollerin yarıştığı Kingdom formatına geçti. Bu sene sıra tekrar kadın idollere geldi ve böylece Brave Girls, Hyolyn, Kep1er, LOONAWJSN ve VIVIZ yarışmaya dahil oldu. Ben bu isimlerin hepsine bayılıyorum ancak LOONA, WJSN ve VIVIZ müzikleriyle bana en çok hitap edenler olduğu için onlara karşı ayrı bir sempatim var. Yine de bir favori belirlememeye çalışarak gruplara olan sevgimi bir kıstas almayacağım. Zaten hepsini sevdiğim için kim elense üzülürüm gibi hissediyorum :)


Yarışma öncelikle katılımcıların açılış şovlarıyla başladı ancak bu performanslar kendini kanıtlamış bu kadar çok isme yakışacak kadar göz alıcı değildi. Devamında grupların sırayla gelip kendilerini tanıttıkları kısım ise gayet keyifliydi. İlk bölümden ilgiyi çekmek adına Mnet'in başvurduğu birtakım hilelere rağmen idollerin etkileşimlerini, küçük atışmalarını ve birbirlerine gösterdikleri saygıyı görmeyi sevdim. 

Grupların rakiplerini seçtiği kısım da izleme açısından keyifliydi ancak seçimlerin hepsi çok da iyi değildi. Hyolyn'in tarz olarak daha uyumlu olduğu Brave Girls'ü seçmesini bekliyordum, kimsenin Brave Girls'ü seçmemesine ise çok şaşırdım. Brave Girls başarıyı çok geç yakalamış bir grup olduğu için grup üyeleri sürekli tereddütte gibilerdi, umarım gelecekte açılacaklardır. Ayrıca daha tanıtım kısmında WJSN-LOONA benzerliklerinden bahsedilmişken grupların karşılıklı olarak birbirlerini seçmemelerine şaşırdım ancak Exy'nin yaptığı açıklama mantıklıydı. Dürüst olmak gerekirse bu rakip seçimleri ne işe yarayacak çok anlayamadım ama ileriki bölümlerde bu kafa karışıklığım giderilir diye umuyorum.

Eşleşmeler sonrası performanslar başladı ancak bölüm süresi sadece VIVIZ ve Hyolyn'in performanslarına yetti. Burada yarışmacılardan istenilen kendi imza şarkılarını seçmeleriydi. Performanslar başlamadan önce maalesef LOONA'nın üyelerine COVID-19 teşhisi konduğu için bu turda yarışamayacakları açıklandı. 


VIVIZ benim umduğum şekilde GFRIEND'den iki şarkılık bir medley yapmayı seçti. Şarkı seçimi esnasında eski gruplarının lideri Sowon'un sesini duymak çok hoştu. Performans herkesi GFRIEND'in o güzel günlerine nostaljik ve duygu dolu bir yolculuğa çıkarttı. Performansın orkestra bölümlerine bayıldım, özellikle iki şarkı arası geçiş kısmı tüyleri diken diken edecek şekilde harikaydı. VIVIZ iyi olmasına iyiydi ancak hayal kırıklığı diyebileceğim kadar yoğun olmasa da performansı beklentilerimin altında bırakan birkaç ufak sıkıntı da yok değildi. Koreografi tüm o duygusallığına ve zarifliğine rağmen yetersiz hissettiriyordu ve set tasarımı Hyolyn'inkinin yanında zayıf kalıyordu. Ayrıca müzik grubun vokallerini biraz bastırıyor gibi yüksek kalıyordu. Bunlara rağmen VIVIZ peri masallarından çıkmış hissi veren ve bu tür şarkıları ne kadar özlediğimizi hatırlatan bir performans sergiledi.


Yarışmaya bir grupla değil solo olarak katılan ancak kendi başına bir gruptan farksız olan Hyolyn ise gerek performansıyla, gerekse diğer yarışmacılara karşı düşünceli tavrıyla tartışmasız ilk bölümün yıldızıydı. O da tıpkı VIVIZ gibi eski grubundan bir imza şarkı seçti ve bence en doğrusunu yaptı çünkü Touch My Body onun grubunu ve solo kariyerini ortak noktada buluşturan en iyi örneklerden biri.

Hyolyn'in grubu Sistar aktifken grup Güney Kore'de "yaz mevsiminin kraliçeleri" olarak anılıyordu ve Hyolyn yıllar sonra bu unvanın hakkını tekrar veren çok canlı ve rengarenk bir performansa imza attı. Seçtiği tropik temayla ve harika prodüksiyonla sahneye yaratıcı bir yorum getirdi. Ayrıca şarkı seçiminden sahne tasarımına kadar tüm süreçte aktif bir rol oynaması takdir edilesiydi. Sıradaki bölümde izleyeceğimiz 3 performans daha var ama bu kadar eğlenceli ve tek saniyesi boş geçmeyen bir performansın üstüne çıkmak gerçekten çok zor görünüyor.

4 yorum:

  1. aaa dur bunu nerden izliyon yaa, yani nette nerdeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://kshow123.net/show/queendom-2/

      Burdan izledimm :)

      Sil
  2. Bizde de eskiden çok fazla şarkıcılık yarışması vardı ama şimdi o kadar yapılmıyor. Popstar'ın ilk sezonu lise yıllarıma denk geldiği için çok yoğun yaşamıştık o günleri :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, olanlar da tutmuyor zaten :) Kore'de bu gibi yarışmalar bol. Benim Popstar günlerine pek yaşım yetmiyor ama çocukların yarıştığı yarışmaları hatırlıyorum :)

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)