Queendom 2 | 3. Bölüm Yorumu - vulnicure

17 Nisan 2022 Pazar

Queendom 2 | 3. Bölüm Yorumu

 Selamlar!

Queendom tüm hızı ve heyecanıyla devam ediyor. Şimdiden 3. bölümü bitirdik bile. 

Bu haftanın bölümünün ilk yarısı yarışmacıların ilk tur sonrası görüşleri ve tatlı küçük yarışmalar üzerine doldurma sahnelerle doluydu. İkinci yarıda ise yarışmacıların birbirlerinin şarkılarına yeni düzenlemeler getirerek coverlamaları üzerine verilen yeni görev üstüne 3 yarışmacı performans sergiledi. Performansların kalanını ve kazananları haftaya öğreneceğiz.


WJSN geçen hafta cover eşleşmesinde VIVIZ'i seçmişti. Seçenekleri arasından en mantıklı karar buydu çünkü VIVIZ'in GFRIEND gibi hitlerle dolu albüm kataloğundan seyirciye hitap edecek ve tarzlarına uyacak pek çok şarkı bulabilirlerdi, nitekim WJSN da Navillera'yı söyleme kararı aldı.

WJSN'nın vokalleri harika olsa da genel anlamda performans oldukça karışık ve şarkının kendisiyle uyumsuzdu. GFRIEND'in eski şarkılarının nostaljik melodileri genelde duygusal bir atmosfer yaratır ve ne yazık ki WJSN'nın buna getirdiği karanlık yorum alakasız duruyordu. Bana kalırsa Navillera bu konsept için seçilebilecek en yanlış şarkılardan biriydi, GFRIEND'in son dönemlerinde çıkan Apple ve MAGO gibi şarkılar buna tam uyardı ancak WJSN çok bilinen bir şarkıyla daha güvenli bir rotadan gitmeyi tercih etti. Yine de uzun vadede bu en doğru rota olmadı.


LOONA eşleşmede seçen değil seçilen taraftaydı ancak en şanslı gruplardan biriydi çünkü Hyolyn'in hem kendi kariyeri hem de grubu Sistar ile kariyeri de hitlerle doluydu. LOONA da bu avantajı çok iyi kullanarak müzikal temalı inanılmaz eğlenceli bir performansa imza attı. K-pop'ta bu tarz performanslara çok alışkın olmadığımız için grup ilk resmi performansıyla yarışmaya farklı bir seyir zevki getirdi.

LOONA'nın bu performansta tek ama en büyük dezanavantajı ise sahnenin müzikal teması için oldukça küçük oluşuydu. Kingdom: Legendary War'un seyircisiz sahneleri gibi her türlü kamera açısının kullanıldığı dev bir sahneyle bu performansı hayal ettim de, muhtemelen ortaya çıkan iş şimdikinden bile iyi olurdu çünkü grup ellerindeki kısıtlı prodüksiyon imkanlarıyla bile neşe saçan bir jazz barı sahneye taşımayı başardı.


Brave Girls, Kep1er'ın yeni bir grup olması sebebiyle şarkı olarak çok seçeneğe sahip değildi ancak MVSK'i seçerek en doğrusunu yaptı. Grup geçen haftadan ders çıkararak bu sefer performanslarına Now You See Me filminden ilham alınan şarkıyla uyumlu bir hikaye de ekledi. Performansı izlerken şu anki konseptiyle Queendom yarışmasının performanslarının tam da böyle olması gerektiğini düşünmeden edemedim: yaratıcı, güçlü yanlarını ortaya çıkaran, sahne ve prodüksiyon imkanlarını zorlayan eğlenceli bir 5 dakika. 

WJSN'da bulamadığım o şarkı ve performans uyumunu Brave Girls'te sonuna dek buldum ve şarkıyı özünden koparmadan kendilerininmişçesine bir hava getirdiklerini düşündüm. Umarım bu performans Brave Girls'ün yarışma içerisinde bir türlü çıkamadıkları kabuklarından çıkmalarına vesile olur ve onlara iyi bir sıralama getirir.


Gelecek hafta Kep1er, VIVIZ ve Hyolyn'in performanslarını izleyeceğiz ancak bu tur şimdiden çok iddialı. Sonuçları merakla bekliyorum.

4 yorum:

  1. eğlenceli anlatıyon yine. brave girls go go go :)

    YanıtlaSil
  2. Bütün yarışmacılar her hafta şarkı söylemiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef hayır :( Bu hafta hepsi söyler diye düşünmüştüm ama doldurma sahnelerle süreyi uzattılar, yine olmadı.

      Sil

Görüşleriniz benim için çok değerli :)